Een ruim assortiment aan kwaliteit natuursteentrappen, dat is wat wij u bieden.

Meer informatie over Ons

Natuursteen-trap.nl is één van de grote spelers in fabricatie en installatie van natuurstenen trappen in de gehele Benelux.

We streven er naar om iedere waardevolle klant de hoogste kwaliteit vakmanschap en materiaal te leveren terwijl we ons uiterste best doen om zeker te stellen dat onze producten betaalbaar blijven.

We bieden een groot scala aan producten die gerelateerd zijn aan natuursteen fabricatie met als focus trappen.

We zijn zo goed als onze laatste installatie en daarom zijn we altijd volledig klantgericht. We willen er zeker van zijn dat de klant tevreden is. We zullen nooit bewust overtroffen worden als het gaat om kwaliteit en service.

We hopen dat we u van dienst kunnen zijn.

Wat is Silestone?

Silestone bestaat uit natuurlijk kwarts, ontworpen om huidige trappen te decoreren en verrijken. Silestone is beschikbaar in een waaier van kleuren en in drie bijzondere afwerkingen met een hoge prestatie. Silestone is het enige oppervlak met een antibacteriële bescherming die maximale hygiëne waarborgt.

Silestone bestaat voor 93% uit natuurlijk kwarts, waardoor het een buitengewoon hard en bestendig materiaal is. Het is het eerste en enige blad dat uit kwarts gemaakt is met antibacteriële bescherming en biedt dus hygiënische eigenschappen die uniek zijn op de markt. Het is een ideaal oppervlak voor keukens, badkamers, vloeren en wandbekledingen met minimale voegen.

Bovendien is het verkrijgbaar in talloze kleurschakeringen die onnoemelijk veel decoratie  mogelijkheden bieden: van een trap tot een aanrechtblad. Silestone is een investering voor de toekomst. Silestone is voor het leven.

Wat is Compac?

COMPAC, is de marktleider op het gebied van kwalitatief hoogstaande decoratieve oppervlakken. Opgericht in 1975, waren ze het eerste Spaanse bedrijf die zich specialiseerde in het fabriceren en distribueren van marmer en kwarts oppervlakbedekkingen. COMPAC heeft twee modern productiecentra voor TECHNOLOGISCH MARMER (Spanje) en TECHNOLOGISCH KWARTS (Portugal), met een gezamenlijke capaciteit van meer dan 4,5 miljoen vierkante meter aan producten per jaar. Een grootschalig bedrijf met meer dan 400 professionals, wiens gezamenlijke doel is om iedere dag COMPAC haar producten te verbeteren en betere en completere service aan klanten te verlenen.

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER MATERIAAL

Hoe zwaar is natuursteen ?

Erg zwaar. Graniet en kwarts wegen rond de 80 kilogram per vierkante meter.

Waarvoor kan ik graniet en kwarts nog meer gebruiken?

Granieten trappen  zijn niet beperkt tot trap oppervlakken. Het wordt ook gebruikt in aanrechtbladen, spatplaten, badkamer oppervlakken, douchepanelen, barbovenkanten, laboratoriumbanken, open haarden en voor waterfuncties. Als u een idee heeft maar niet zeker bent of het praktisch is, neem gerust contact met ons op om het te bespreken.

Waarom is graniet en composiet geschikt als trap?

De natuursteen materialen graniet en composiet zijn zeer sterk. Een trap heeft veel te voortduren en moet veel gewicht aan kunnen, voor natuursteen is dit geen enkel probleem.

Waarom worden granieten en kwarts trappen steeds populairder?

Graniet wordt al een lange tijd gebruikt als trap,  maar door de kosten was het gebruik ervan gelimiteerd tot de hogere segmenten van de markt. Door de tijd heen hebben moderne productie en verwerkingstechnieken samen met de marktvraag ervoor gezorgd dat het praktisch en betaalbaar voor iedereen is geworden. Kwarts is een relatief nieuw trapmateriaal, maar is perfect voor gebruik van trappen vanwege de lage onderhoudskosten en een grote variatie aan kleuren.

Hebben granieten en composieten trappen oneffenheden?

Ook al gebruiken we alleen bladen van A-kwaliteit, graniet is een natuurlijk materiaal waar hele kleine oneffenheden voor kunnen komen en het onmogelijk is om te garanderen dat er geen enkele strepen of krassen tijdens het installatieproces zullen ontstaan. Deze krassen en oneffenheden kunnen worden behandeld waardoor ze praktisch onzichtbaar zijn. Dit is echter een minder groot probleem bij composieten trappen, omdat deze handgemaakt zijn en afwerkingen door het laboratorium geregeld worden.

Wat zijn de verschillende eigenschappen van graniet en marmer?

Graniet en marmer (en familie van marmer zoals travertin, kalksteen en onyx) zijn gedolven uit de aarde, maar dat is waar de overeenkomsten eindigen. Graniet is gemaakt bij erg hoge temperaturen op enorme dieptes in de aarde. Het is gemaakt uit mineralen die gekristalliseerd zijn tot een zware en duurzame steen die perfect is voor alledaags gebruik. De marmer familie start als een sediment gevormd uit plantaardig materiaal, dierlijke skeletten en slib aan de voet van het aardelichaam van alle watervlakten. Ga niet op zoek op de bodem van uw waterreservoirs, simpelweg omdat het stollen van het sediment in steen letterlijk miljoenen jaren duurt. Het belangrijkste orgaan van deze familie van steen is calcium. Calcium kan worden beïnvloed door zure eigenschappen zoals citroen, azijn, etc.

Wat zijn wenteltrappen?

Wenteltrappen zijn een goede oplossing voor grote ruimtes. Een wenteltrap loopt spiraalvormig omhoog. Engelse trap is een ander woord voor wenteltrap. De spiraalvorm van een wenteltrap kunt u versterken door meestijgende regels toe te passen in het trappenhek.  Wij bieden wenteltrappen van de materialen composiet en graniet, beide materialen zijn zeer geschikt hiervoor. Daarnaast zijn er ook verschillende uitvoeringen wenteltrappen. Een wentel trap heeft veel ruimte nodig om geplaatst te worden.  Een wenteltrap zal dus meestal in een grote ruimte het beste tot zijn recht komen.

Wat zijn semi zwevende trappen?

Semi zwevende trappen zijn trappen waarbij het frame niet zichtbaar is, waardoor het lijkt dat de traptreden zweven. Een semi zwevende trap zit aan een kant vast aan de muur en aan de andere kant zweven ze als het ware. Een semi zwevende trap is een echte eye catcher voor in een bedrijfspand, musea gebouw of woning.

Wat zijn bordestrappen?

Bordestrappen zijn rechte trappen die aan de bovenzijde of onderzijde een plateau hebben die dient als rustmoment. Een bordes is verplicht bij een hoogte verschil vanaf 400 cm.  Een bordestrap is niet elke ruimte toepasbaar, dit omdat er soms geen ruimte voor is. Een plateau van een bordestrap neemt qua ruimte de plek van een aantal tredes.

Wat zijn steektrappen?

Een steektrap is een van de meest voorkomende trappensoorten. Een steektrap is een rechte trap, die geen draaiingen of plateaus bevat. Een steektrap staat prachtig in woningen en past in de meeste ruimtes. Wij bieden steektrappen van de materialen composiet en graniet. Deze natuursteen materialen zijn zeer sterk en daardoor goed geschikt om te gebruiken als steektrap.

Wat zijn spiltrappen ?

Spiltrappen zijn een ideale oplossing als er relatief weinig opppervlakte is waar de trap geplaatst moet worden. Een spiltrap is een rondlopende trap waarbij de traptreden in een centrale spil zijn bevestigd. Een spiltrap in natuursteen is een enorme luxe en word vaak gezien in grote gebouwen maar ook in woningen.

Wat is de trapformule?

Het is belangrijk dat uw nieuwe trap de juiste maat heeft. Om een goed beloopbare trap te kunnen maken, word er gebruikt gemaakt van de trapformule. De trapformule is een richtlijn ter controle of de juiste maten voor de trap zijn gebruikt. De trapformule ziet er als volgt uit:

2 optreden + 1 aantreden = 570 – 630 mm

De gemiddelde staplengte van een mens bedraagt 570 -630 millimeter. Indien de verhouding tussen op –en aantrede niet kloppen, zal de trap moeilijk beloopbaar zijn. De aantrede dient daarnaast ook voldoende lang te zijn.

Wat is Kwarts?

Kwarts is gekristalliseerd siliciumdioxide (SiO2), gewoonlijk wit of transparant, hoewel het andere kleuren kan hebben als het in aanwezigheid van onzuiverheden wordt gevormd.

Het wordt verkregen in zuivere staat of het is aanwezig in andere componenten. Vanwege de hoge hardheid en de zuurbestendigheid wordt kwarts gebruikt voor de vervaardiging van de meest uiteenlopende producten die precisie en hoge prestaties vereisen. Dit kwarts is het hoofdbestanddeel van composiet.

Wat is Terrazzo?

Terrazzo is een uniek handgemaakt product dat al vanaf de 15de eeuw gebruikt wordt. Het materiaal wordt gemaakt door marmer- of natuursteenkorrels te mengen met cement. Eerst wordt er een mal gemaakt van uw traptreden en vervolgens wordt het Terazzo hier in gestort. Het materiaal dat ontstaat heeft de kracht van cement maar met het uiterlijk van een schitterend natuurstenen blad.

Wat is keramiek?

Keramiek is een van de beste materialen die u in uw keuken kunt hebben. Het materiaal bestaat uit keramisch plaatmateriaal dat samen met klei en kleurstoffen word geperst en gebakken. Tussen de kleuren die wij u kunnen bieden treft u een brede lijn aan industriële, natuurlijke en warme kleuren. Keramiek is hét materiaal van de toekomst!

Hoe dik zijn de natuursteen trappen?

Wij hebben verschillende maten beschikbaar. De maten zijn te vinden bij de productpagina’s van de desbetreffende stenen.

Moeten stenen materialen worden afgedicht?

Over het algemeen zijn mineraal ondergronden poreus, wat betekent dat ze veel vloeistoffen absorberen. Afhankelijk van de vloeistof kan dit leiden tot vlekken en verkleuring. Er zijn veel producten op de markt beschikbaar die de steen terug kunnen brengen naar het origineel, maar door preventief en met gezond verstand om te gaan zal de levensduur van het blad veel langer duren. Alle stenenbladen die we leveren zullen worden afgedicht voordat ze onze fabriek verlaten. Dit wordt gedaan door impregneerbedrijven. Deze bedrijven dichten de poriën van de steen af zodat het binnendringen van andere vloeistoffen in de steen en het verkleuren daardoor niet mogelijk is.

Impregneerbedrijven zijn erg effectief omdat ze ervoor zorgen dat het materiaal bestand wordt tegen vele vloeistoffen zoals koffie, voedselresten, sappen en alcohol. Het kan zelfs een weerstand tegen olie vormen. Hetgeen gedaan wordt door impregneerbedrijven zal niet voor altijd een weerstand bieden, maar het is gemakkelijk te zien wanneer het niet meer werkt. Als het blad namelijk meer gaat absorberen is het tijd om preventief onderhoud te plegen. Dit bijhouden van uw blad is een voorbeeld van hoe u de levensduur van uw blad kunt verlengen. Iets om in uw achterhoofd te houden is het feit dat marmer meer absorbeert dan graniet.

Kan steen worden gerepareerd?

Als het oppervlak een deukje heeft opgelopen door een ander object dan kan het, over het algemeen, gerepareerd worden met het kleur gecoördineerde epoxyhars. Voor grotere deuken is het waarschijnlijk nodig om een mengsel van epoxyhars met gemalen steenslag van beschadigde gebieden van het blad te gebruiken.

Kunt u verschillende steenafwerking op kwarts gebruiken?

Nee. Sommige van de mogelijke varianten worden nu al door de fabrikant met afwerkingsmateriaal geleverd. U zult moeten bekijken of de gewenste afwerking in uw kleurkeuze beschikbaar is.

Zal de natuursteentrap dat ik kies er qua kleur precies zo uit zien als op uw website?

De mogelijkheid om een steen te kiezen die op onze website staat moet uitsluitend gebruikt worden als indicatie om te bepalen hoe uw trap er uit zal zien. Er zijn vele factoren die een voorbeeld op onze website kunnen veranderen ten opzichte van de eigenlijke trap. Hierbij kunt u denken aan de beperkingen die computers, monitors, resoluties, batch, kleur of patroon variaties kunnen hebben. Dit is een minder groot probleem wanneer we kijken naar kwarts. Let wel dat graniet een materiaal is dat geproduceerd is door de natuur. Niets wat de natuur creëert is identiek aan elkaar. Deze variaties in kleur, afbeelding en patroon kunt u verwachten en uiteindelijk is het de unieke bron van de steen die de schoonheid creëert. Wij bieden wel de mogelijkheid om samples af te nemen tegen een kleine vergoeding. Dit geeft een goede indicatie!

Waarom verschillen de prijzen per steen?

Er zijn meerdere factoren die invloed hebben op de prijs van iedere steen. De geografische locatie is bijvoorbeeld een factor vanwege de transportkosten. De winning van de steen, steengroeven met een lastige toegang en toename van arbeids- en machinekosten zijn extra kosten. De zeldzaamheid van materiaal is daarnaast ook een factor die in acht genomen moet worden, populaire stenen met die veel voorkomen zijn namelijk goedkoper dan stenen die minder vaak voorkomen en dus zeldzaam zijn.

Wat moet ik weten over graniet?

Graniet is niet handgemaakt, het is een natuursteen. Er zijn duizenden verschillende kleuren en de patronen zijn daarom van natuurlijk materiaal. Graniet is enorm sterk, erg zwaar, bestand tegen krassen/hitte en gemakkelijk om te onderhouden. Geen enkel stuk graniet is hetzelfde, elk stuk zal iets bevatten wat anders is dan een ander stuk van hetzelfde type terwijl het toch steeds dezelfde kwaliteit zal hebben.

Vanwege het feit dat de aard van graniet het natuurlijke materiaal is, zijn de uitgelichte afbeeldingen op onze website altijd verschillend aan het materiaal dat we voor fabricatie hebben.

Kunnen graniet oppervlakken worden beschadigd?

Graniet is net zoals alle vaste oppervlakken, het kan beschadigen met een hoge mate van inslag van iets. Door de kristallijnen vormen is het mogelijk om graniet kapot te maken wanneer scherpe objecten het oppervlak raken. Dit is iets wat je in acht moet nemen wanneer je een keuze gaat maken voor een randprofiel. Als het randprofiel vierkant is, in tegenstelling tot de meer ronde randen, kan het een betere weerstand bieden tegen stoten. Sommige gevallen van de meer poreuze granieten kleuren zullen mogelijk chemicaliën of olie via het oppervlak absorberen. Gelukkig wordt het materiaal bij de normale dagelijkse thuisgebruiker aan deze chemicaliën niet echt blootgesteld. Op normale dagen zullen hitte of brandende vloeistoffen voor geen enkel probleem zorgen voor graniet, maar we willen wel adviseren om voorzichtig te zijn en bijvoorbeeld een snijplank of onderzetter te gebruiken.

Het voorbeeld dat ik voor graniet heb gezien heeft putjes in de bladen. Zal een blad er ook zo voor mij uit komen te zien?

Putjes in het oppervlak van graniet worden gevormd door de ruimte tussen de minerale kristallen. De is een deel van de kristallijnen van het medium. Steekproefsgewijs zijn putjes veel merkbaarder vanwege de voorbeeldgrootte. Op een groter stuk is het oppervlak gepolijst en zal het oog dit niet kunnen opmerken en meer gericht zijn op de texturen en patronen van uw gekozen graniettype. Een ander kenmerk van graniet zijn de kleine scheurtjes. Dit zijn geenbeschadigingen in het materiaal. Ze worden gevormd door de extreme hitte die zijn ontstaan tijdens de vorming van het graniet. Marmer heeft soortgelijke dingen met breccias. Nogmaals, iedere kleurvariatie is onderdeel van de natuurlijke schoonheid van het materiaal die het gebruik en functie van het materiaal niet zullen belemmeren. Samenvattend: hoe perfecter het materiaal eruit ziet, de groter de kans dat het materiaal gefabriceerd is in plaats van natuurlijk.

Is het mogelijk om een klein putje te repareren?

Het is goed mogelijk dat door de val van een zwaar voorwerp een putje in het materiaal is ontstaan. Deze putjes kunnen worden gevuld met een mengsel van gekleurde epoxyhars met granietstof van de geschikte kleur. Als de bladen gevuld zijn, gooi het stof van de gevulde gaatjes niet weg aangezien deze de stof vormen voor de mix met het epoxy hars. In de meeste gevallen zult u na de reparatie extreem goed moeten kijken om te zien waar de schade was. De kwaliteit is erg goed.

Kan graniet scheuren/barsten?

Dit is meer een probleem tijdens de levering en het installatieproces. Bij het dagelijks gebruik zal dit geen probleem zijn voor dit sterke materiaal.

Vlekt graniet gemakkelijk?

De meeste natuurlijke producten, waaronder steen, hebben verschillende poreusheidfactoren. In het geval van graniet is dit erg laag. De mate van poreusheid is niet iets dat graniet kan worden aangerekend in zijn geheel. Er zijn verschillende aantallen van poreusheid in het kleurscala van graniet. Sommige soorten graniet hebben helemaal geen last hiervan waar andere soorten die absorberen een zwarte vlek krijgen wanneer er bijvoorbeeld water op ligt voor 30 tot 60 minuten. Het droogt uiteindelijk op en verdwijnt volledig. Uw bladen zullen afgedicht zijn voordat ze onze fabriek verlaten en in sommige gevallen wordt het zelfs nog bijgewerkt bij u.

Waar komt graniet vandaan?

Graniet is een stollingsgesteente en heeft een gekristalliseerde structuur. De samenstelling van graniet is Mica, kwarts en veldspaat. Graniet komt als magma tot leven in vloeistofvorm. Gedurende miljoenen jaren perst het samen onder tonnen van druk. Dit gebeurt ver onder de aardkorst. Het wordt vervolgens uit de grond ontgonnen door middel van grote blokken delfstoffen. Deze blokken worden vervolgens geslepen en gepolijst in dunne stukjes om aan de eisen van de consument te voldoen waar het vervolgens in traptreden, bad omgevingen, open haarden en eigenlijk alles wordt verwerkt wat u maar kunt bedenken.

Zijn granieten trappen duur?

Het grootste gedeelte van de kosten voor graniet worden eigenlijk bepaald door de consument. De keuze voor de steen en de fabrieksbenodigdheden bepalen voor een groot deel de kosten voor een granieten trappen. Als u één van onze meest populaire kleuren kiest met het standaard randprofiel en vervolgens onze aanbevolen templates kiest zult u verrast zijn hoe kosteneffectief de trap zal zijn. Wij zijn een van de goedkoopste steenleveranciers in de BENELUX en zijn moeilijk te evenaren als u de volledige service die wij bieden bekijkt.

Wat is graniet?

In gemakkelijk Nederlands, graniet is een veelvoorkomende kristallen steen die vele miljoenen jaren geleden gevormd is toen een heet gesmolten gesteente langzaam afkoelde diep in de aardkorst. De mineralen binnen in het gesmolten gesteente en de gesteenten hierin die het graniet vormen, staan centraal voor de uiteindelijke kleur, textuur, en patroon van graniet. Iets later, door de beweging van de aardkorst en erosie van het originele oppervlakte materiaal, kwam graniet in de buurt van het aardoppervlak. Graniet is een zeer hard, stijf en dicht materiaal. .

Graniet is een erg populair materiaal dat duizenden jaren op vele verschillende manieren is gebruikt. De Egyptenaren gebruikten graniet als afwerkingsmateriaal in sommige piramides en de bekende Mount Rushmore National Memorial in de VS werd in een granietenberg gesneden.

Het hedendaagse gepolijste graniet wordt internationaal gebruikt als materiaal voor de vloer en als keukenwerkbladen. Graniet is een kwalitatief hoogstaand materiaal die verfijning en prestige oproept. Vanuit praktisch opzicht is graniet een slijtvast en schoon materiaal. Het is een hitte, kras en stootbestendig materiaal en, ook al is het tot op zekere hoogte vanuit nature poreus. Eenmaal goed behandeld is het vlek- en schimmelbestendig.

TRAPPEN FABRIEK VEEL GESTELDE VRAGEN

Verkoopt u direct aan de consument?

Ja. We leveren aan alle soorten klanten inclusief consumenten, aannemers, ontwikkelaars, ontwerpers en winkels. We zijn tevreden om met ieder type klant die onze diensten nodig hebben te kunnen werken.

Waarom zijn uw prijzen zo laag?

Een combinatie van het niet hebben van dure hoogwaardige showrooms, kost effectieve productie, realistische marges en lange ketens van tussenpersonen die allen een deel van de winst innemen. We hebben onze prijzen niet zo laag doordat we onze kwaliteit of dienstverlening verminderen!

Waar biedt u uw diensten aan?

Wij leveren granieten en composieten trappen door de gehele BENELUX.

OFFERTES, INFORMATIE EN BESTELLINGEN VEEL GESTELDE VRAGEN

Hoe krijg ik een offerte?

Gebruik ons online formulier. Kies uw trapmateriaal, vul details in voor de maat, snijding en afwerking en we verstrekken u zo snel mogelijk een offerte. Het kan niet sneller en gemakkelijker! U kunt uw trappenplan met contactgegevens e-mailen als een dat liever heeft. We zullen u net zo graag een offerte sturen.

Waarom kan ik niet gewoon online bestellen?

Natuursteen trappen zijn geen doorsnee producten. Wanneer er nog dingen veranderd moeten worden na uw bestelling kan dit namelijk hoge kosten en veel onnodig tijdverlies met zich meebrengen. We willen er zeker van zijn, zoveel mogelijk, dat uw bestelling zonder enig probleem uitgevoerd wordt. We doen dit door meer informatie van u te vragen – het is misschien ouderwets, maar het werkt. Service staat bij ons hoog in het vaandel.

Kan ik monsters ontvangen?

Ja, u kunt ze gemakkelijk bestellen via onze website.

In welk gebied bent u actief?

We zijn landelijk actief, door heel de BENELUX.

Welke betalingsmogelijkheden accepteren wij?

We accepteren enkel bankoverschrijvingen en contante betalingen.

Hoe lang duurt het voordat mijn natuursteen trap wordt geplaatst?

We leveren en plaatsen natuursteen trappen zo snel mogelijk. (binnen 8 weken na order).

Kan ik een bestelling met aflevering plaatsen?

Dit is mogelijk maar bepaalde factoren moeten in acht genomen worden voordat u besluit om via deze weg te gaan. Allereerst hebt u geschikt vervoer nodig die toegang heeft tot grote stukken steen en het gewicht van de trap kan houden. 400 kilo is standaard voor een installatie. U heeft ook een A frame nodig om ervoor te zorgen dat de trap veilig staat en een aantal mensen die de trap kunnen tillen en deze op een veilige en secure manier kunnen verplaatsen. Wanneer het stuk steen eenmaal opgetild is hebben wij geen enkele aansprakelijkheid meer met betrekking tot u. Als u het beschadigd tijdens het vervoeren naar uw voertuig, gedurende het vervoer of de installatie is de verantwoordelijkheid voor u. We adviseren u de kostenbesparing met de bovengenoemde risico’s te vergelijken maar, zoals altijd, de keuze blijft bij de klant.

Kan ik ergens anders steen kopen die u kunt fabriceren?

Dit is geen dienst die wij leveren.

Helpt u mij bij de keuze voor een kleur?

Ons team is altijd betrokken bij uw project en zullen u te allen tijde kunnen adviseren. Door de jaren heen hebben we met veel huishoudens en bedrijven gewerkt, net zoals die van u.

Moet ik wachten met het gebruik van mijn trap nadat deze is geïnstalleerd?

De natuursteen trappen kunnen direct gebruikt worden.

Wat hebt u nodig om mij een offerte te kunnen sturen?

U kunt ons een plan toesturen op papier. Bellen is ook mogelijk of u kunt het offerte formulier op de website gebruiken. Uw gegevens zijn ook vereist zoals uw naam, telefoonnummer en email samen met de keuze van uw steen. Hieruit kunnen we een offerte maken. U kunt deze informatie naar ons e-mailen.

Is installatie bij de offertesom inbegrepen?

Nee. De offerte is alleen voor levering.

INSTALLATIE VEEL GESTELDE VRAGEN

Snijdt en slijpt u de traptreden ter plekke?

Nee. Al onze traptreden worden verwerkt met behulp van zowel state of the art machines en vakmensen in onze werkplaatsen. Kwalitatief goede steenverwerking is niet iets dat kan worden gedaan op het terrein van een klant.

Kunnen we de voegen tussen stukken zien?

Ja. Echter, een stabiele basis die niet kan bewegen tussen de template en de installatie van de voegen zou erg glad moeten zijn. Over het algemeen zijn onze voegen minder dan 3 mm breed.

Bevestigt u mijn wasbak?

Als onderdeel van de installatie van het kuekenwerkblad zal de wasbak bevestigd worden, maar niet de aansluiting van de bewatering e.d. Bij zware producten moeten er tijdens de template of na de installatie ondersteunende frames gemaakt worden.

Sluit u mijn wasbak aan?

Nee, u moet hiervoor een geschikte vakman regelen om dit te doen.

Wat kan ik doen om bij het installatieproces te helpen?

Graniet en kwarts zijn erg zwaar en kunnen soms lastig te hanteren zijn in kleine ruimtes. Een vrij pad naar de plek van bestemming is daarom essentieel. Het tijdelijk verwijderen van deuren en andere dingen die niet van belang zijn tijdens het installeren van de natuursteen trap is belangrijk.

Zullen de muren worden beschadigd tijdens de installatie?

Muren zijn zelden recht of vierkant, dus om gaten te voorkomen is het soms nodig om gips uit te hakken. Uiteraard wordt er alles aan gedaan om de schade te voorkomen, maar we adviseren niet om schilderwerk of andere muurwerken eerst af te maken voor de installatie is geweest.

Kan ik mijn eigen montage regelen?

Als u dit wenst – kunnen we alleen het steenproduct leveren zodat u uw eigen installatie kunt regelen. Wees erop bedacht dat de steen erg, erg zwaar is en met grote voorzichtigheid moet worden vervoerd en geïnstalleerd – het is geen één mans taak.

TRAPPEN VOORZICHTIGHEID VEELGESTELDE VRAGEN

Moet ik mijn trappen van tijd tot tijd afdichten?

Ja. Hoewel graniet wordt behandeld voordat het de fabriek verlaat is het poreus materiaal en moet het dus tenminste twee keer per jaar behandeld worden om het resistent te houden. Wees erop bedacht dat sommige afdichtmiddelen de kleuren veranderen en het soms iets donkerder maken, het een zogeheten ‘’wet-look’ geven. Kwarts trappen hoeven niet afgedicht te worden.

Hoe maak je een stenen trap schoon?

Maak het schoon met een schone warme doek. Een niet-schurend licht neutraal (PH7) reinigingsmiddel kan gebruikt worden. Gebruik geen schurende materialen zoals metalen remblokken, bijtende middelen staalwol of schoonmaakmiddelen die bleekmiddel, ammoniak of andere huishoudelijke schoonmaakmiddelen bevatten.

Kunnen stenen trappen fysiek beschadigd worden?

Steen is erg sterk, maar u moet uw trap niet met iets bot of zwaars raken. Het kan krassen, gaten veroorzaken of zelfs breken (De randen zijn over het algemeen de delen die het snelst beschadigen). Te veel gewicht op voegen leggen is een slecht idee en schurende materialen zoals ongeglazuurde keramische dingen kunnen krassen veroorzaken.

Kan een stenen trap gerepareerd worden als het beschadigd is?

Tot op zekere hoogte, maar het is moeilijk om krassen te verwijderen op het oppervlak. In het geval van kwarts is het nog moeilijker om te repareren, omdat deze trappen over het algemeen één kleur hebben en een bijpassende kleur moeilijk te vinden is.

Wat kan vlekken op  een stenen trap?

Groot risico komt van sterk alkalische of zure vloeistoffen (zoals citroensap of azijn), op olie gebaseerde substanties (zoals boter en bakoliën – hete olie spatten van pannen rond het fornuis), wijn, detergentia en alcohol. Het is goed om gemorste dingen snel op te ruimen om het risico op schade te verminderen. Chemicaliën zoals verf stripper, borstelreiniger, ovenreiniger, nagellak remover, ontvetters of soortgelijke producten moeten worden vermeden. Dit is een minder groot probleem bij kwarts, omdat dit niet zo poreus is als graniet maar waarbij wel dezelfde basisprincipes gezien onderhoud wordt toegepast.

Hoe verwijder ik vlekken van mijn graniet trap?

Gebruik op water gebaseerde vlekken verwijderaar voor het weghalen van vlekken van biologische aard, zoals wijn, koffie, nicotine, vruchtensappen etc. Gebruik alkalische ontvetter voor het verwijderen van vuil van biologische en vettige natuur, vlekken, vet, vervuiling, rook vlekken, lamp viezigheid, etc.